Pentru că am intrat deja în Postul Crăciunului, venim în întâmpinarea celor care au ales să respecte această tradiție.
După cum bine știți, pe lângă aspectul spiritual, Postul reprezintă un bun prilej de detoxifiere a organismului. Totuși, trebuie să fim atenți la ce mâncăm și cum combinăm produsele de post, astfel încât să ne asigure necesarul zilnic de vitamine, proteine, lipide și glucide.
Conform specialiștilor, produsele recomandate pentru post sunt legumele crude, copate sau ușor prăjite. La Lunchbox puteți alege între: salată Orientală, salată fresh de crudități, salată de verdețuri, salată colorată cu paste, salată cu varză roșie și morcovi, salată de Primăvară, salată de ardei copți etc.
Pe lângă salate, legumele și ciupercile coapte sau prăjite reprezintă o sursă importantă de energie, având un conținut bogat de proteine. Încercați ciupercile ciobănești sau sote, cartofii copți cu rozmarin, țărănești, wedges, legumele gratinate, sote, grill sau la cuptor, pastele, orezul sau cuș- cușul cu legume.
Pentru cei care preferă mâncarea gătită, puteți alege între mai multe variante de ciorbă: de legume, supă de cartofi, supă de fasole verde sau de zarzavat, chifteluțe de năut la cuptor, orez cu legume, mâncare de linte sau de mazăre, fasole bătută, sărmăluțe cu ciuperci, lasagna vegetariană, paste sau cuș cuș.
Poftă bună!